GOLASY Z KASZY GRYCZANEJ
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 1 szklanka kaszy gryczanej
- 1 kostka sera białego
- 3 ziemniaki
- 3 cebule
- 3 dkg margaryny
- 2 jaja
- przyprawy (pieprz, sól, pieprz ziołowy, natka pietruszki, koperek)
Przygotowanie
Kaszę gotujemy, ser mielimy i rozcieramy z margaryną. Ziemniaki ścieramy na tarce, podsmażamy z cebulą, dodajemy do sera i przyprawiamy. Wbijamy jaja, dodajemy kaszę. Formujemy w kotleciki i pieczemy w piekarniku. Najlepiej smakują z dipem czosnkowym lub śmietaną.