Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Deserysepator POWIDŁA KRZESZOWSKIEbread_active_right

POWIDŁA KRZESZOWSKIE

POWIDŁA KRZESZOWSKIE

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej



Przygotowanie

 

Wydrylowane śliwki węgierki smażyć przez 3 dni na małym ogniu w miedzianym kotle, ciągle mieszając, tak aby „nie złapały kocura" (nie przywarły i nie przypaliły się).

Gdy już będą trzymać się „kopyści" (drewnianego przyrządu służącego do mieszania powideł w kotle), wkładać ciepłe do słoiczków.