Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Danie głównesepator SKRONIŃSKIE GOŁĄBKI Z KASZĄ I GRZYBAMIbread_active_right

SKRONIŃSKIE GOŁĄBKI Z KASZĄ I GRZYBAMI

SKRONIŃSKIE GOŁĄBKI Z KASZĄ I GRZYBAMI

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Składniki

 

  • 1 duża główka kapusty
  • 25 dag kaszy gryczanej
  • 20 dag świeżych grzybów
  • 20 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

 

Przygotowanie

 

Kaszę ugotować, grzyby ugotować, następnie zmielić lub posiekać. Kaszę, grzyby, mięso oraz podsmażoną na tłuszczu cebulę wymieszać. Powstały farsz posolić i popieprzyć do smaku. Formować gołąbki na liściach kapusty.