SKRONIŃSKIE GOŁĄBKI Z KASZĄ I GRZYBAMI
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- 1 duża główka kapusty
- 25 dag kaszy gryczanej
- 20 dag świeżych grzybów
- 20 dag mięsa mielonego
- cebula
- sól
- pieprz
- tłuszcz
Przygotowanie
Kaszę ugotować, grzyby ugotować, następnie zmielić lub posiekać. Kaszę, grzyby, mięso oraz podsmażoną na tłuszczu cebulę wymieszać. Powstały farsz posolić i popieprzyć do smaku. Formować gołąbki na liściach kapusty.