Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Danie głównesepator PIEROGI Z KASZĄ I GRZYBAMIbread_active_right

PIEROGI Z KASZĄ I GRZYBAMI

PIEROGI Z KASZĄ I GRZYBAMI

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Farsz

 

  • 0,5 kg kaszy gryczanej
  • 0,5 kg świeżych leśnych grzybów
  • 70 dag słoniny
  • 5 cebul
  • sól, pieprz

 

Ciasto

 

  • 1,5 kg mąki
  • 3 szklanki wody
  • szczypta soli

 

Przygotowanie

 

Kaszę ugotować i zmielić, grzyby ugotować, następnie zmielić lub posiekać. Ugotowane grzyby wymieszać z kaszą. Słoninę i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć. Większą część przesmażonej cebuli i słoniny wlać do kaszy, a resztę pozostawić do okraszenia pierogów. Ciasto zagnieść i formować pierogi.