KUJAWSKIE PIEROGI Z SEREM
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Ciasto
- 0,3 kg mąki pszennej
- 1 jajko całe (małe)
- 1/8 szklanki wody (wrzątek)
- sól
- 1 łyżka oleju (dolewana do wody podczas gotowania)
Farsz
- 40 dag twarogu (sera białego domowego)
- 1-2 żółtka
- sól
- szczypta cukru
Do pokraszenia gotowych, ciepłych pierogów do wyboru gęsta kwaśna śmietana lub podsmażona słoninka z cebulą.