Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Danie głównesepator KUJAWSKIE PIEROGI Z SEREMbread_active_right

KUJAWSKIE PIEROGI Z SEREM

KUJAWSKIE PIEROGI Z SEREM

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Ciasto

 

  • 0,3 kg mąki pszennej
  • 1 jajko całe (małe)
  • 1/8 szklanki wody (wrzątek)
  • sól
  • 1 łyżka oleju (dolewana do wody podczas gotowania)

 

Farsz

  • 40 dag twarogu (sera białego domowego)
  • 1-2 żółtka
  • sól
  • szczypta cukru

 

Do pokraszenia gotowych, ciepłych pierogów do wyboru gęsta kwaśna śmietana lub podsmażona słoninka z cebulą.