FARSZ DO PIEROGÓW Z DUDAMI
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
Składniki
- ½ kg płucek wieprzowych (w naszym regionie nazywanych dudami)
- 1 cebula pokrojona i przesmażona na maśle
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- przyprawy: sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Dudy obgotować, zmielić maszynką o drobnych oczkach, dodać cebulę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Całość wymieszać na jednolitą masę. Przygotowanym farszem nadziewać pierogi.