Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Deserysepator DŻEM DYNIOWY I OWOCOWYbread_active_right

DŻEM DYNIOWY I OWOCOWY

DŻEM DYNIOWY I OWOCOWY

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


2 kg dyni kroimy w kostkę, dolewamy 0,5 litra wody ze szczyptą wanilii. Wszystko gotujemy do miękkości i odstawiamy na 12 godzin, czasami mieszając. Następnego dnia podgrzewamy dynię, dodajemy 0,5 kg cukru, dodajemy goździk i gotujemy na wolnym ogniu aż wyparuje woda.

 

Można dodać do smaku galaretkę (pomarańczową lub cytrynową).