Drukuj artykuł
housesepator Producencisepator Lista producentów wg wojewodztwsepator Wielkopolskiesepator Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska TOP-TOMYŚLbread_active_right

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska TOP-TOMYŚL

Uczestnictwo w systemach jakości:


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

1945 r.

Województwo:

Wielkopolskie

Status prawny

 

Spółdzielnia.

 

Rodzaj działalności

 

Przetwórstwo mleka.

 

Info o producencie

 

Spółdzielnia od 1945 r. dostarcza na rynek przetwory mleczne, produkowane są tradycyjnymi metodami, zawierające tylko naturalne składniki pochodzące z mleka z Wielkopolski. Producenci mleka są członkami Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Nowym Tomyślu. Lokalna wiedza i tradycja oraz stosowana Dobra Praktyka Rolnicza wpływają na wysoki poziom chowu krów oraz gwarantują najwyższą jakość pozyskiwanego surowca - bardzo ważną przy produkcji wyrobów świeżych. Jednym z takich produktów jest wielkopolski ser smażony, którego udokumentowana tradycyjna metoda produkcji została zarejestrowana w UE, a produkt posiada Chronione Oznaczenie Geograficzne. Wielkopolski ser smażony jako pierwszy w kraju wraz z wielkopolskim masłem ekstra został oznaczony znakiem „Jakość Tradycja”. Produktem, który także otrzymał certyfikaty potwierdzające jego tradycyjne metody produkcji jest gzik wielkopolski. W ofercie spółdzielni są także: mleko, śmietanki, jogurty, kefiry, maślanki, twarożki, twarogi oraz mascrem.

 

Certyfikaty i nagrody

 

Wielkopolski ser smażony jako pierwszy w kraju wraz z wielkopolskim masłem ekstra został oznaczony znakiem „Jakość Tradycja".

Wielkopolski ser smażony posiada certyfikat Chronione Oznaczenie Geograficzne.

 

Kontakt

 

ul. Kolejowa 33
64-300 Nowy Tomyśl
Tel.: (61) 44 22 631
Faks: (61) 44 22 630

top.tomysl@post.pl
www.toptomysl.pl


Zdjęcia