Drukuj artykuł
housesepator Producencisepator Lista producentów wg branżsepator mleko, nabiał i przetwory mlecznesepator Gospodarstwo Ekologiczne. Produkcja kozich serów Sabina i Mieczysław Mąkabread_active_right

Gospodarstwo Ekologiczne. Produkcja kozich serów Sabina i Mieczysław Mąka

Uczestnictwo w systemach jakości:


Województwo:

Mazowieckie

Rodzaj działalności

 

Działalność agroturystyczna, ekologiczna produkcja sera podpuszczkowego twarogowego oraz wędzonego.

 

Info o producencie

 

Tradycyjne gospodarstwo rolne o profilu ekologicznym. Prowadzi działalność agroturystyczną obejmującą noclegi oraz wyżywienie, a także produkuje ekologiczne sery podpuszczkowe twarogowe oraz wędzone (tzw. „opkopcki") na bazie koziego mleka z gospodarstwa. Wszystkie wyroby wytwarzane są tradycyjnymi metodami, bez używania środków chemicznych. Gospodarstwo sprzedaje sery do sklepów ekologicznych w Warszawie, na targach, kiermaszach itp. Posiada certyfikat sprzedaży bezpośredniej żywności ekologicznej.

 

Opis produktów

 

Ekologiczne sery podpuszczkowe twarogowe oraz wędzone (tzw. „opkopcki") wytwarzane są na bazie koziego mleka z własnego gospodarstwa.

 

Informacje o sprzedaży

 

Produkty można zakupić w sklepach ekologicznych w Warszawie, na targach, kiermaszach.

 

Kontakt

 

Grale 45

07-420 Kadzidło

Tel.: (29) 594 00 62, 604 417 025

E-mail: eko_grale@wp.pl


Zdjęcia