Drukuj artykuł
housesepator Producencisepator Lista producentów wg wojewodztwsepator Wielkopolskiesepator P.H.P. Tradycyjne Jadło Beata Lisbread_active_right

P.H.P. Tradycyjne Jadło Beata Lis

Uczestnictwo w systemach jakości:


PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:

2001 r.

Województwo:

Wielkopolskie

Rodzaj działalności

 

Produkcja wędlin.

 

Info o producencie

 

Firma specjalizuje się w produkcji wędliniarskiej. Rozpoczęła działalność w 2001 r. Korzysta z własnych receptur, opierających się na tradycji kulinarnej wielkopolskiej wsi i dworu. Wyroby doprawiane są naturalnymi przyprawami: czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, lubczykiem, kminkiem, kolendrą, gorczycą. Nie stosuje się barwników, wypełniaczy, a jedynym konserwantem jest sól oraz sól peklujaca. Wędliny są wędzone w dymie olchowym. Wszystkie suche wędliny dojrzewają przez co najmniej trzy tygodnie. Tradycyjne Jadło zarejestrowało w 2009 r. na Liście Produktów Tradycyjnych swoje wyroby: salceson czarny i biały. Polędwica królewska ma certyfikat „Jakość Tradycja".

 

Opis produktów

 

Wyroby wędliniarskie doprawiane są tylko naturalnymi przyprawami: czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim, lubczykiem, kminkiem, kolendrą, gorczycą. Nie stosuje się barwników, wypełniaczy, a jedynym konserwantem jest sól oraz sól peklujaca.

 

Certyfikaty i nagrody

 

Polędwica królewska posiada certyfikat „Jakość Tradycja".

Salceson czarny i biały znajdują się na Liście Produktów Tradycyjnych.

 

Kontakt

 

Pomarzanowice

62- 010 Pobiedziska

Tel.: (61) 624 27 33

tradycyjnejadlo@wp.pl

www.tradycyjnejadlo.pl


Zdjęcia