małopolskie
Firma oferuje wędliny z tradycyjnej wędzarni, domowe, ręcznie robione pierogi, krokiety, naleśniki i przetwory prosto ze spiżarni.
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1989 r.
Tajniki wyrabiania wędlin zostały przekazane z ojca na syna, dzięki temu stosowane są tu od lat tradycyjne metody produkcji...
W gospodarstwie pozyskuje się i sprzedaje produkty pszczele: pyłek kwiatowy, propolis, pierzga, mleczko pszczele, wosk oraz miody odmianowe z własnych pasiek.
Pasieka „BARĆ" położona jest wśród sądeckich lasów, w ekologicznej enklawie. Oferuje miody i inne produkty pszczele.
Gospodarstwo specjalizuje się w produkcji soków owocowych i warzywnych, syropów owocowych, win i destylatów owocowych według tradycyjnych receptur.
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1991 r.
Zakład Masarski specjalizuje się w produkcji tradycyjnych wyrobów wytwarzanych w oparciu o stare przepisy. Jest znany przede wszystkim z produkcji słynnej kiełbasy lisieckiej.
Kultywuje 400-letnią tatrzańską tradycję w produkcji oscypka, bundzu i bryndzy.