mięso i przetwory
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2001 r.
Firma specjalizuje się w produkcji wędliniarskiej.
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
2007 r.
Firma produkuje wiejskie wyroby wędliniarskie wędzone tradycyjnie dymem z drzewa olchowego, bukowego i dębowego, z zastosowaniem wyłącznie przypraw naturalnych, bez polepszaczy.
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1991 r.
Zakład Masarski specjalizuje się w produkcji tradycyjnych wyrobów wytwarzanych w oparciu o stare przepisy. Jest znany przede wszystkim z produkcji słynnej kiełbasy lisieckiej.
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1989 r.
Przedsiębiorstwo specjalizuje się w produkcji wyrobów tradycyjnych z zastosowaniem starych technologii, opartych na recepturach zaczerpniętych z tradycji okolic Pilzna.
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1952 r.
Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna Kruszewnia istnieje od 1952 r. Produkcją masarską zajmuje się
od 1989 r.
Należy do nielicznych rzeźniczych firm polskich ze starymi tradycjami rodzinnymi.
PROWADZI DZIAŁALNOŚĆ OD:
1990 r.
Firma powstała w 1990 r. Od początku prowadzi produkcje wędlin według tradycyjnych starych receptur, na naturalnych przyprawach, bez dodatków funkcjonalnych.
Firma prowadzi ubój trzody chlewnej, rozbiór półtusz wieprzowych, produkcję wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych i drobiowych, produkcję wyrobów regionalnych.
Producent wędlin ekologicznych i tradycyjnych, głównie wysokiej jakości kiełbas suchych, półsuchych, wędzonek dukielskich (boczki, polędwice wieprzowe, szynki, balerony) oraz salcesonu bez żelatyny.