Drukuj artykuł

Jakość i tradycja

Masło ekstra jędrzejowskie
Masło ekstra jędrzejowskie
Oznaczenia:

Masło o barwie kremowej i wysokiej zawartości tłuszczu.

more
Pączki z powidłami śliwkowymi
Pączki z powidłami śliwkowymi
Oznaczenia:

Prezes Cukierni - Piekarni Woźniak, Wacław Woźniak recepturę swoich pączków opanował jako uczeń w latach 60. XX w. w słynnej w Szczecinie cukierni prowadzonej przez rzemieślnika Mariana Szybowicza.

more
Twaróg półtłusty chmielnicki
Twaróg półtłusty chmielnicki
Oznaczenia:

 

Półtłusty twaróg, wyrabiany tradycyjną metodą, z najwyższej jakości mleka, bez dodatku konserwantów.

 

more
Cebularz lubelski
Cebularz lubelski

Region: lubelskie

Oznaczenia:

To okrągły placek o średnicy 5-25 cm i grubości ok. 1,5 cm z ciasta pszennego wyborowego. Na powierzchni znajduje się warstwa farszu składającego się z pokrojonej w grubą kostkę cebuli wymieszanej z makiem, solą i olejem roślinnym.

more
Masło chmielnickie
Masło chmielnickie
Oznaczenia:

 

Produkowane z mleka najwyższej jakości, kupowanego od okolicznych  rolników.

 

more
Kiełbasianka z Górna
Kiełbasianka z Górna

Region: podkarpackie

Oznaczenia:

 

Farsz kiełbasiany, doprawiony solą, pieprzem i czosnkiem w zamykanych hermetycznie słoikach, wypiekanych w komorach piekarniczych.

 

more
Chleb żytni razowy
Chleb żytni razowy
Oznaczenia:

 

Aromatyczny, bogaty w błonnik i składniki mineralne chleb, wypiekany jest z mąki żytniej typ 2000 z niewielkim dodatkiem mąki pszennej . W celu  lepszego spulchnienia dodawana jest niewielka ilość drożdży...

 

 

more
Masło ekstra ze Strzałkowa
Masło ekstra ze Strzałkowa

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

 

Produkowane jest z mleka  najwyższej jakości kupowanego od miejscowych rolników.

 

 

more
Chleb pszenny graham
Chleb pszenny graham
Oznaczenia:

Jest dobrze wypieczony, ma jasnobrązową, lekko chropowatą skórkę i ciemny, elastyczny miękisz...

more