Drukuj artykuł
housesepator Blogsepator Przystawkisepator WODZIONKA (BROUTZUPA)bread_active_right

WODZIONKA (BROUTZUPA)

WODZIONKA  (BROUTZUPA)

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020
Instytucją odpowiedzialną za treść komunikatu jest Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej


 

Składniki

 

  • 1-2 kromki czerstwego chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła lub smalcu wytopionego ze słoniny
  • sól, pieprz, maggi (według uznania)
  • 1 szklanka wody (wrzątku)

 

Przygotowanie

 

Chleb pokroić w kostkę, przełożyć na talerz, dodać smalec lub masło, roztarty z solą czosnek i przyprawy. Zalać całość wrzątkiem. Spożywać bezpośrednio po zalaniu.