Drukuj artykuł
Wybierz województwo

Mleko i jego przetwory

Masło ekstra jędrzejowskie
Masło ekstra jędrzejowskie
Oznaczenia:

Masło o barwie kremowej i wysokiej zawartości tłuszczu.

more
Twaróg półtłusty chmielnicki
Twaróg półtłusty chmielnicki
Oznaczenia:

 

Półtłusty twaróg, wyrabiany tradycyjną metodą, z najwyższej jakości mleka, bez dodatku konserwantów.

 

more
Masło chmielnickie
Masło chmielnickie
Oznaczenia:

 

Produkowane z mleka najwyższej jakości, kupowanego od okolicznych  rolników.

 

more
Masło ekstra ze Strzałkowa
Masło ekstra ze Strzałkowa

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

 

Produkowane jest z mleka  najwyższej jakości kupowanego od miejscowych rolników.

 

 

more
Masło wielkopolskie - Jana
Masło wielkopolskie - Jana

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

 

Masło wytwarzane z najwyższej jakości mleka, bez dodatków poprawiających barwę, smak czy aromat.

 

 

more
Wielkopolski ser smażony
Wielkopolski ser smażony

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Charakterystyczny ser Wielkopolski. Został zarejestrowany jako Chronione Oznaczenie Geograficzne w 2009 r.

 

 

more
Gzik wielkopolski
Gzik wielkopolski

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Wyjątkowy, tradycyjny przysmak  w jadłospisie mieszkańców Wielkopolski.

more
Bryndza podhalańska
Bryndza podhalańska
Oznaczenia:

Pierwszy polski produkt zarejestrowany w Komisji Europejskiej. Zarejestrowany jako Chroniona Nazwa Pochodzenia.

more
Ser pleśniowy „Lazur Błękitny”
Ser pleśniowy „Lazur Błękitny”

Region: wielkopolskie

Oznaczenia:

Szlachetne sery pleśniowe produkowane są w Nowych Skalmierzycach od ponad 50 lat.

 

 

more