Drukuj artykuł

Smalec staropolski ze skwarkami

Region: Mazowieckie

Oznaczenia:

Oprócz specjalnie dobranego tłuszczu, w smalcu tym znajdują się tylko naturalne przyprawy. Nie zawiera konserwantów, polepszaczy czy stabilizatorów. Wysmażany jest na patelniach, metodą nie zmienioną od lat 80. XX w.,  do uzyskania idealnej konsystencji skwarek i osiągnięciu odpowiedniego smaku i zapachu. Surowcem jest tłuszcz pochodzący ze sloniny, karku, łopatki i szynki wieprzowej, z mięsa rodzimych polskich ras: wielkiej białej polskiej, polskiej białej zwisłouchej, puławskiej, złotnickiej białej i pstrej, karmionych gospodarskimi paszami, nie zawierającymi GMO.

Nazwa i adres producenta

 

AgroTop, Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Sp. z o.o.

ul. Kościuszki 15,  08-112 Wiśniew